top of page

Започваме с обучителните курсове за 2022!


Вече стартираха обучителните курсове в Аматех за тази година!Първите две групи, които вече минаха курса за оператори на асфалтови заводи AMMANN, са от екипа на клиента ни Strabag. Радваме се, че успяха да вземат участие, и очакваме следващите групи идния месец! Както повечето от клиентите ни знаят, зимните месеци са най-подходящото време за тренинг на кадри в индустрията на пътното строителство. Докато се подговяме за новия пътностроителен сезон, нека не забравяме, че обучението е ключът към създаване на способни екипи за асфалтовите заводи. Въпреки съвременната технология и иновации в асфалто-производството, професионалният екип е този, който осъществява безопасния и оптимален процес.

Инж. Ивайло Петракиев (Основател и Управител на Аматех ООД), който води обученията ни, споделя каква съществена роля заемат те в индустрията:

“Година след година инсталациите за производство на асфалт се усъвършенстват – и най-вече управлението на процесите. Това предполага постоянно повишение на квалификацията и допълване на знанията – както теоритически, така и практически. В обучителния център на AMMANN в Лангентал (Швейцария) се провеждат целогодишни курсове за високи нива. Успоредно с това, като официален представител на AMMANN, в Аматех провеждаме базови нива на обучение, с фокус върху нуждите на клиентите ни и техните екипи. Друг канал за кратки обучения са работните станции на AMMANN, които позволяват отдалечен достъп, посредством който може да се допълнят знанията на операторите при нужда.

В бранша забелязваме, че намирането на млади технически кадри става все по-трудно. Същевременно текучеството е другият проблем, който пречи на компаниите да сформират дългосрочен и способен екип.

Затова AMMANN държи на актуални и постоянни обучения за клиентския персонал, който работи на заводите с тяхната марка.“


В следващите няколко месеца в Аматех продължаваме с обученията, както в офиса ни – където разполагаме със симулативна работна станция, така и на място по желание на клиента.

17 views

Comments


bottom of page