top of page

Започваме с обучителните курсове за 2022!


Вече стартираха обучителните курсове в Аматех за тази година!



Първите две групи, които вече минаха курса за оператори на асфалтови заводи AMMANN, са от екипа на клиента ни Strabag. Радваме се, че успяха да вземат участие, и очакваме следващите групи идния месец! Както повечето от клиентите ни знаят, зимните месеци са най-подходящото време за тренинг на кадри в индустрията на пътното строителство. Докато се подговяме за новия пътностроителен сезон, нека не забравяме, че обучението е ключът към създаване на способни екипи за асфалтовите заводи. Въпреки съвременната технология и иновации в асфалто-производството, професионалният екип е този, който осъществява безопасния и оптимален процес.





Инж. Ивайло Петракиев (Основател и Управител на Аматех ООД), който води обученията ни, споделя каква съществена роля заемат те в индустрията:

“Година след година инсталациите за производство на асфалт се усъвършенстват – и най-вече управлението на процесите. Това предполага постоянно повишение на квалификацията и допълване на знанията – както теоритически, така и практически. В обучителния център на AMMANN в Лангентал (Швейцария) се провеждат целогодишни курсове за високи нива. Успоредно с това, като официален представител на AMMANN, в Аматех провеждаме базови нива на обучение, с фокус върху нуждите на клиентите ни и техните екипи. Друг канал за кратки обучения са работните станции на AMMANN, които позволяват отдалечен достъп, посредством който може да се допълнят знанията на операторите при нужда.

В бранша забелязваме, че намирането на млади технически кадри става все по-трудно. Същевременно текучеството е другият проблем, който пречи на компаниите да сформират дългосрочен и способен екип.

Затова AMMANN държи на актуални и постоянни обучения за клиентския персонал, който работи на заводите с тяхната марка.“


В следващите няколко месеца в Аматех продължаваме с обученията, както в офиса ни – където разполагаме със симулативна работна станция, така и на място по желание на клиента.

17 views
bottom of page